We kijken samen terug op een hele geslaagde 15e editie van het Oirschot Winterparadijs

Waar zondagmiddag nog naar hartenlust werd geschaatst, was maandag rond een uur of zes niets meer te zien van het Winterparadijs dat ruim vier weken het marktplein vulde. Organisatie en vrijwilligers kijken terug op een wederom zeer geslaagd evenement, dat naast de ijspret door middel van tal van activiteiten zo’n beetje elke doelgroep aan kon spreken.

door Rudi Muller (Oirschots Weekjournaal)

Voor de betrokkenen is het een sport om het Winterparadijs binnen een dag volledig op te ruimen als de deuren op zondagmiddag sluiten. Ook dit jaar lukte het, maar even wennen was het wel dat de temperatuur precies die nacht flink daalde. Roel van de Ven: “De afgelopen weken was het steeds zo rond de tien graden, dan is min drie even een ander verhaal.” Niet alleen hadden de harde werkers het zodoende behoorlijk koud, ook waren veel spullen nat en klam en vroren deze zodoende vast. Roel vervolgt: “Ondanks dat deed iedereen precies wat hij of zij moest doen, kwamen alle leveranciers op tijd en waren we om half zes klaar. Als je dan ziet wat voor werk er wordt verzet, door vrijwilligers die niet zelden ook nog flink op leeftijd zijn, dan kan je daar alleen maar waardering voor hebben.” Het tekent de betrokkenheid van het team en de bereidheid om er samen iets moois van te maken.

Inrichting flink aangepakt

Een mooi evenement was het dan ook zeker. Verschillende activiteiten vonden hun doorgang nadat ze in eerdere jaren al werden geïntroduceerd; zo werd er wederom curling gespeeld, kon je aan allerlei quizzen deelnemen of even alles vergeten tijdens één van de vele feestavonden. Ondanks dat het Winterparadijs inmiddels een beproefd concept is, is Stichting Evenementen Oirschot ervan overtuigd dat er altijd wel wat beter kan. Dit jaar werd met name de inrichting flink aangepakt; een nieuw tapijt, fraaie verlichting en allerlei aankleding in Grand Café Neffe d’n Torre die het paviljoen een zeer gezellige uitstraling gaf. Ook waren er weer nieuwe evenementen. Zo werd de baan gereserveerd voor de wat meer prikkelgevoelige medemens en werd de sponsor- en vrijwilligersavond een stuk informeler georganiseerd, wat leidde tot een erg gezellig samenzijn met een overweldigende opkomst. “De veranderingen werden ook enthousiast opgemerkt door bezoekers. Dat is leuk voor ons, maar zeker ook voor de vrijwilligers. Je ziet hen glunderen, al die energie is dan niet voor niets geweest. Die complimenten en al het publiek dat het Winterparadijs dit jaar trok, is de fundering voor volgend jaar. Daarop kun je weer verder bouwen”, is de organisatie al bezig met een volgende editie.

Zo kijkt men tevreden terug op de afgelopen editie van het Winterparadijs en dankt men in het bijzonder nogmaals alle betrokkenen, organisatie, vrijwilligers en sponsoren voor een fantastisch evenement waar iedereen met een glimlach aan zal terugdenken.

Nagenieten, sfeer proeven of zien wat u gemist heeft? Check de foto’s op onze website »

Iedereen bedankt voor drie heerlijke weken ijspret en tot volgend jaar!

Categorieën : Nieuws