Oirschot Winterparadijs opent haar deuren groots met jubileumweekend

Derde lustrum ijsbaan op de Oirschotse Markt

Het Oirschot Winterparadijs komt er weer aan!

Nog een paar dagen en dan barst het feest voor alweer de vijftiende keer los in het Oirschot Winterparadijs. Deze speciale editie wordt aanstaande vrijdag afgetrapt met het jubileumweekend, waar jong en oud kan genieten van een tof programma. Vanaf 18.00 uur kan er worden geschaatst en terwijl later op de avond DJ Gino op het ijs voor de muziek zorgt, gaan binnen de voetjes van de vloer tijdens Qmusic The Party – 4 Uur Fout! (18+).

door Rudi Muller (bron: Oirschots Weekjournaal)

Het moet een bijzonder weekend worden volgens medeorganisator Sjoerd Smetsers: “Vijftien keer Oirschot Winterparadijs is niet niks, dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan.” Nadat deze week direct na de weekmarkt de tent voor de ijsbaan is geplaatst, wordt de baan zelf gelegd en tevens het paviljoen opgebouwd. Het discoschaatsen is een wekelijks iets, tijdens de eerste week alleen op vrijdag maar gedurende de kerstvakantie ook op woensdag. Tijdens Qmusic The Party zal een heuse DJ van de bekende radiozender foute hits komen draaien in Grand Café Neffe d’n Torre. Na deze spectaculaire opening, treden op zaterdag de First Class Flamingo’s op. Deze coverband tovert elke zaal binnen een handomdraai om tot één groot feest, met een mix van rock, dance en 90’s. Zondag behoort een mooie familiedag te worden, waarbij de ijsbaan is geopend, kinderen zich gratis kunnen laten schminken en er met TEE TEE eS een band van Oirschotse bodem op het podium staat.

Schoolschaatsen
Na dit spetterende openingsweekend, duurt het nog één week tot de kerstvakantie begint. Net als vorig jaar zullen leerlingen vanaf groep drie van alle Oirschotse basisscholen tijdens deze week ook dit jaar weer van de gelegenheid gebruik maken om, onder leiding van buurtsportcoach Corné Boot, te schaatsen. Nieuw dit jaar is dat ook de onderbouw van het Kempenhorst College zich hierbij aansluit. Waar DPD het schoolschaatsen financieel ondersteunt, doet Jumbo dat woensdagmiddag 20 december; de schaatsbaan is dan voor iedereen gratis toegankelijk.

Week twee
Zo komt er langzaamaan een einde aan de eerste week en is het dus weer bijna weekend. Reden genoeg voor DJ Tommy Rizzo en Vatokonnie om tijdens de kerstborrel achter hun draaitafels te kruipen. Op zaterdag zullen DJ Otto Wunderbar en Bas-O tijdens het Decemberfest de zaal omdopen tot een echte Duitse bierstube. Omdat voor veel mensen dit weekend de kerstvakantie begint, zijn dit vaak gezellig drukke avonden. Vincent Voets: “De sfeer is dan top, iedereen heeft zin in de feestdagen en is klaar voor een feestje!” Op zondag is de schaatsbaan vanwege kerstavond vanaf 16.00 uur gesloten en ook op maandag is het Winterparadijs gesloten, om de verloren tijd tijdens tweede kerstdag vliegensvlug weer in te halen tijdens The Crazy X-Mas Party, waar naast DJ Ronie ook Ralph de Kort en Joella zullen optreden.

Inschrijven
Tussen kerst en oud en nieuw, wordt de week ingericht met wat evenementen waarvoor je dient in te schrijven. Zo wordt er op woensdag 27 december in samenwerking met Quizis een pubquiz georganiseerd. Met een team van maximaal vijf personen test je tijdens een gezellige avond je kennis. Deze avond is vaak snel vol dus op tijd inschrijven via www.quizis.nl/winterparadijs wordt aangeraden. Donderdag 28 december is het weer tijd voor curling, waar je met een team van vier personen aan deelneemt. Waar voorheen nog met fluitketels over het ijs werd geschoven, heeft de organisatie inmiddels de beschikking over hun eigen curlingstenen. Deze ludieke avond wordt gepresenteerd door DJ Aart van de Wouw en inschrijvingen gaan via www.winterparadijs.nl. Niet alleen deze donderdag wordt er curling gespeeld, ook de hierop volgende donderdag is dat het geval. Beide avonden zal er een winnaar zijn, die op donderdag 4 januari tegen elkaar de grote finale spelen.

Voordat we richting het eind van het jaar gaan, komen DJ Max Miller & Lunaticz langs op vrijdag en op zaterdag is er livemuziek door Rolling Stones coverband Paint It Back én Sunny Beams die op hun beurt de hits van ABBA in een nieuw jasje steken. Net als een week eerder is de schaatsbaan op oudjaarsavond vanaf 16.00 uur gesloten en blijven ook op Nieuwjaarsdag de deuren gesloten.

Doldwaze bingo
Het nieuwe jaar wordt op dinsdag 2 januari geopend met de Winterparadijs jaarquiz, waarin wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar. Inschrijvingen zijn onder dezelfde voorwaarden en gaan via dezelfde website als voor de pubquiz: www.quizis.nl/winterparadijs. Woensdag 3 januari staat de foute muziek bingo op het programma. Denk hierbij niet aan bingo zoals je het kent want het is vooral een knotsgekke aangelegenheid waarbij bingo ondergeschikt is aan de gezelligheid. Na de finale van het curling, staat het laatste weekend van deze jubileumeditie van het Winterparadijs alweer voor de deur. Tijd dus om nog één keer te knallen!

Laatste weekend
Op vrijdag komt Kruzo samen met DJ Joey naar Grand Café Neffe d’n Torre. Deze lokale krullenbol behoeft onder de jeugd geen introductie meer; keer op keer krijgt hij het voor elkaar om er één groot feest van te maken en dat zal dit keer niet anders zijn. Op zaterdag zien we nog meer lokale helden voorbij komen als de band Hotshot! ten tonele verschijnt. Tijdens deze avond vol rock & roll, glitter en glamour is het gegarandeerd feest. Zondag zit het er dan echt op en komt het Oirschot Winterparadijs vanaf 18.00 uur ten einde. Op maandag aan het eind van de dag, is het weer net alsof er niets is gebeurd. Alle informatie nog eens samengevat nalezen kan via www.winterparadijs.nl/agenda.

Categorieën : Nieuws